Friday, October 24, 2014

Loom Band Bracelet tutorial


Petang2 jumaat ..melayan Mia & QQ main loom band.... as a beginner, blajar la dr basic dulu ye.... 
lepas 2-3 kali buat Mia dah nak buat tutorial....  ni hah tutonya..... 90% je.. cara ppasang hook x sempat record..hp mmeory full la pulak..... 




 Ni hasil yng dapat disiapkan .... Ok lah dlm masa 3 jam ....  2 org production ok ler dpt buat 6 pcs......





selamat menjamu mata ... 

PASAR KEMBOJA MERBAU SEMPAK, SUNGAI BULOH


Salam.. finally pagi  ni plan  nak melawat pasar kembboja, Sg buloh tercapai .sekadar nak cucui mata je .. .. mcm mana nak access ye...... 

St dari subang Bestari ikut je jln belakang nak ke Paya Jaras @ Merbau Sempak ..... 

Kalau dr Sg buloh menuju kuala selangor tu boleh masuk ke kiri simpang sebelum Pasar mlm Paya Jaras (Opposite Kem  Tentera tu ye..) Jln terus je ...melalu kg kubu gajah  sampai jumpa pasar tu // jgn turn mana2 ye.... pasar sebelah kiri...betul2 selekoh main road..

Kalau dr Kuala Selangor/penjara  sg buloh selepas flyover guthri tu masuk kekanan "Kg merbau Sempak "  then lepas masjid baru terus skit maka jumpa la pasar tus ebelah kanan  ye.... 

Sgt  berbalaoi kalau nak shoppingkain baju ... atau nak buat biss .. 

Jom layan gambo dulu ... 



Tudung tengkek2 boleh daat serendah rm15/pc   sehingga rm 25/pc... mengikut quality material yg digunakan .. 




Palazo Ready made jugak murah ... bagi yg petite size mmg senang nak cari size.... 








Blouse ini harga rm10/pc & murah lagi kalau d beli secara borong .. & boleh mix2  corak lagi ... 






Telekung & kain batik..... high quality kain batik boleh dapt dgn harga rm15/pc/// 



 Ini yg x tahan tgk ni .....  serendah Rm5/pc 


Ini sgt2 berbali beli ... High Quality Mateerial di guankan .. harga dr RM20 - Rm 35 Sepasang siap sarung .... 


Yang ni harga runcit rm 45/set 


Dah puas puding2 ... balik singgah Paya Jaras layan roti Canai akak comel ni ..