Saturday, December 24, 2011

Another Hantaran


Kali ni buat dip flower  .. pink + gray + putih menjadi pilihan ..... jom keropok previeew...






Friday, December 23, 2011

Hantaran Budget

for those yang nak budget utk  hantaran maybe bleh follow:

Bahan2/ 

untuk 7 dulang hantaran
artifical flower + reben  as above la .. 
 Bunga putih tu = 3 kuntum setangkai
Reben Biru :10 yard 
Paper reben purple : 10 yard 
Bunga puprle bulat :setangkai utk 2 dulang x 4 tangkai 
Another bunga ..long white + puprle
then Gun GLue 
TOTAL MODAL : lebih kurang  RM100 untuk bahan2


Jom tgk langakh demi langkah  nak create bunga dulang ni ..

1---- Ikatkan paper reben+ blue reben //kemaskan ..

2-- tampal bunga besar - putih


 3-- ..maik daun2 kecil selitkan belakang bunga besar mcm kat bawah ni .. 


4-- lekatkan bunag2/aksesori yg ada dr bunag putih.. anatra daun & bunga . selitkan d celah2

5--Finaly hiasan bunga2 bulat purple.. selit je celha2 daun .... .. dah siap laaaa


buat la byk 2 .. jadi mcm ni ..  7 kuntum


so dha boleh letak pd dulang ..ikur le hati snirik cm ne nka lekat ...  no contoh nyeerrr .. jom keropok preview time...







 selamat bertunang ....






Tuesday, December 20, 2011

Rotary Cutter & Cutting Mat

Ari ni last week process menegpos barang sebelum x-mass.... 

RM 40 Each - Size 45mm 

Cutting Mat =  RM 38 




semua  udah selamat d pos ...  klip kalerfull ni je yg aku punyer... x de jualan ...   mahei reganya ,... x reasonable....

Door Gift ---- Majlis Pertunangan Nor & Gobin

Badan letih seharian berjalan on sunday .... tapi sebab due date dah dekat ,, gagahkanlah diri siapkan tuala untuk doorgift pertunangan BALANG ni... seb bek x banyak ... about 200 pcs je... 
 malam ni ..ni je yg  dapat disiapkan .. 



sambil layan TV sambil gentel menda ni laa... 
ni je ye mlm ni ...  jomm zzzzzzz.. nite ... sweet dream ..... jumpa esok insyaallah ...

Monday, December 19, 2011

Weekend @ Textile MuZeum..

Ths weekend mmg busy cause dec ni kan byk majlis pertungan & perkahwinan .....but semalam sempat aku habiskan sepetang bersama crafter lain kat textile muzeum... jimba2 session... jom layan gambo...

 With sekoci NOrli 

With Zam 


me & kak za. sifu wire jewelry...


and new craft  i learn from Ms Fyd... 







nanti upload lagi gambo. rehat dulu