Saturday, December 24, 2011

Another Hantaran


Kali ni buat dip flower  .. pink + gray + putih menjadi pilihan ..... jom keropok previeew...






Friday, December 23, 2011

Hantaran Budget

for those yang nak budget utk  hantaran maybe bleh follow:

Bahan2/ 

untuk 7 dulang hantaran
artifical flower + reben  as above la .. 
 Bunga putih tu = 3 kuntum setangkai
Reben Biru :10 yard 
Paper reben purple : 10 yard 
Bunga puprle bulat :setangkai utk 2 dulang x 4 tangkai 
Another bunga ..long white + puprle
then Gun GLue 
TOTAL MODAL : lebih kurang  RM100 untuk bahan2


Jom tgk langakh demi langkah  nak create bunga dulang ni ..

1---- Ikatkan paper reben+ blue reben //kemaskan ..

2-- tampal bunga besar - putih


 3-- ..maik daun2 kecil selitkan belakang bunga besar mcm kat bawah ni .. 


4-- lekatkan bunag2/aksesori yg ada dr bunag putih.. anatra daun & bunga . selitkan d celah2

5--Finaly hiasan bunga2 bulat purple.. selit je celha2 daun .... .. dah siap laaaa


buat la byk 2 .. jadi mcm ni ..  7 kuntum


so dha boleh letak pd dulang ..ikur le hati snirik cm ne nka lekat ...  no contoh nyeerrr .. jom keropok preview time...







 selamat bertunang ....






Tuesday, December 20, 2011

Rotary Cutter & Cutting Mat

Ari ni last week process menegpos barang sebelum x-mass.... 

RM 40 Each - Size 45mm 

Cutting Mat =  RM 38 




semua  udah selamat d pos ...  klip kalerfull ni je yg aku punyer... x de jualan ...   mahei reganya ,... x reasonable....

Door Gift ---- Majlis Pertunangan Nor & Gobin

Badan letih seharian berjalan on sunday .... tapi sebab due date dah dekat ,, gagahkanlah diri siapkan tuala untuk doorgift pertunangan BALANG ni... seb bek x banyak ... about 200 pcs je... 
 malam ni ..ni je yg  dapat disiapkan .. 



sambil layan TV sambil gentel menda ni laa... 
ni je ye mlm ni ...  jomm zzzzzzz.. nite ... sweet dream ..... jumpa esok insyaallah ...

Monday, December 19, 2011

Weekend @ Textile MuZeum..

Ths weekend mmg busy cause dec ni kan byk majlis pertungan & perkahwinan .....but semalam sempat aku habiskan sepetang bersama crafter lain kat textile muzeum... jimba2 session... jom layan gambo...

 With sekoci NOrli 

With Zam 


me & kak za. sifu wire jewelry...


and new craft  i learn from Ms Fyd... 







nanti upload lagi gambo. rehat dulu

Monday, November 28, 2011

weekend with tok & wan

there ia nothing much happed during this weeekend... mak tok &  tok wan mai utk  2 days.. so just spend our time with them... lucky today s public holiday in selangor so leh le jimba2

Friday, November 25, 2011

KELAS BAJU KURUNG PAHANG

GAMBAR SEKITAR KELAS BAJU KURUNG  PAHANG PADA 19 & 20 NO LEPAS..









Friday, August 19, 2011

x de yg best

x de la yg  best sgt takat ni. ni je yg ada .. baju si kecik qhaasehh dah siap.... lepas abihkan langsir semalam aku sipakan ajet.. baju kurung malas .. sebab aku sambungkan lengan + pesak sklai .. x buat kekek sebab malass kecik2 ..


 siap sudah Qhaseeh punya 

lengan + pesak = ala2 pesak gantung tp x ..

emblishment leher baju
kain kegemaran aku ni.... 








Monday, August 15, 2011

Maniks

2 hari weekend ..  x bayank benda yg sempat d buat ... hanya mampu siapkan langsir .. baju manix ada skit lagi .. dan buat sling bag ja utk anak2 dara... layan gambo je lah





Friday, August 5, 2011

sambungan cerita manik2 part1   yang terbengkalai jap ...  moh kita tgk apa dah jadi ngan projek manik2 ari tu  ....   manik2 yag carca merba tu telah selamat di olah ..

Pinau bijik mata nengok ni... 

...
...
Humban kan je atas mejaa... dan mual menilik himpunan manik2 ni..... (tongat aku crita P.ramlee) 




Ameen selepas 2 jam 1/2 maka jadila sebegini ... danmood pun makin baek laaa... sedap mata memadang ... 


Dan leher Jubah yg bermanik2 tu gini la pulak jadi nyerr .. tenggalm dah manik2 tu .. x namapk.. kira ok laa... 1st time main manik katakan...






itu je..




MAnik & MAzA

Lama Sgt2 penyakit malas melekat dlm diri .. w/bagaimanpun sejak rmenejlang remadhan ari tu aku agk ghaji jugak laa...  ada la menjahit sehelia dua tapi x kreatif laa... 
pep un  sehari menjelang  puasa aku sepat berfoya2 ngan Mazalia.. kaki beading ni..  sempat aku rembat skit manik  utk beading projek aku ,,,  kena jugak aku RM 100 hari tu ....




dah ponat ...kami makan kat pasar jln TAR tu .. masing2 rush sebab mlm aku nak balik Kedah...

Tuesday, July 26, 2011

Malas ada kurang laaa...

hah... finally ... setelah semuu beadersdah  x nak amik tempahan manik so tergatal lah tangan ni nak mencuba ... (plan nak manik2 baju raya la konon2)

hasil pencarian manik2 lebihan bua wire jewellery ... inilah keadaannya ..


berpinau la mata memilih ....

sebagai permulaan aku hanya mampu tabur je laaa... buat masa ni ye ..  ni ha hasil jubah aku ..

sebab manik itam + cekelat dah abizz +  ketekunan yg kurang .. aku benti takat ni je... 
dan aku cuba jugak la buat ni haaa.. 

huh ...x kemas langsung ... 1st trial ... tak pe parctise make perfect ..cuba lagi.. (pujuk ati snirik) 

dah abis manik2 aku tringin lak nak sulam reben. ni jadinya .. buruk la sgt ..

nampaknay tangan aku masih keras lagi... usaha tangga kejaayaan ..