Wednesday, January 27, 2010

Interbiu oh interbiu

Kemarin aku cuti lagi.. kebetulan cuti aku semoat la attend satu lagi job interview kat Rawang sana... bukan kau apply job ni ..tapi diriku di rekomen oleh salah sorang supplier aku kt big boss diorang ni. Memula dia ajak aku kerja ngan dia .. tapi last2 dia takut boss skang kata dia rembat aku so dia rekomen aku kat company ni....



Dari saujana putra amik masa 45 mnt driving on road thru NKVE highway without jammed. Including tol RM 6.70 one way. Appointment 10 am..but show off skit aku sampai 9.40 am.. Japanese company kann.



STEP 1 = (9.45am) security check..kena fill up form security 
                visit
STEP 2 = (9.50am) Fill up form lagi..  application form
STEP 3 = (10.00am)urghhhhhhhhhhhhh... x tau pun kena 
                amik IQ test 10 minit for 10 question
STEP 4 = (10.15am) mak aii test lagi.. mcm nak jadi director
                jeee... kali ni matematik enginering test... ( 45
                questions = 45 mnt).. lama dah ni x jwb soklan2 gini..
                ada tan..cos...sin..tambah darab pecahan... kira luas 
                hexagon la pentagon la... isipadu la..sharp 45 minute
                tercongok dah staff dia nak collect result.. luck i
                manage to finished it in 45 mnt. (waiting almost 15
                mnt while their checking my answer)
STEP 5 =  (11.05am) Haaaaa... dai call aku untuk interview.
                 hehehe berjaya menjawab la tu ... sempat tgk 43/45 
                 aku jawab dgn tepat...suker suker... (sesekali
                 perasan)
STEP 6 =  Interviewer.. MD japanese man (MR. YAMAGUCI ) 
                 & Senior Manager (En. Laham Salihin)..
                 bermacam2 soklan & pendapat di kongsi ....
                 pok pek pok pek..... x de sesaat pun x benti 
                 bercakap .. ade je yg kuar.. akhirnya abih jugak... 
                 jam menunjukakn pukul... 12.15 pm..
STEP 7 = abis sudah.. . dia sign form security akupun balik la dgn longlainya....



Time balik aku ikut selayang.. masuk KL.. singgah jalan TAR ada book fair... lebur la aku kat sini... beri brg craft skit... sampi umha pkl 2.30 ptg..


Sampai umah aku email En. Laham Salihin tadi say thank cause invite kau interbiu... ceh tunjuk skill la kunon... pastu aku meng"crochet" diri..

Pukul 6 dok siap2 nak amik anak2 aku...  hahahha En salihin lagi call aku.. kehkehek offer aku kerja beb...  syok2 aku berjaya... siapa sangka....  tapi aku ttp tak tau post apa yg diorang nak bagi aku sebenornya.... hehehehheeheh pekehal tu ye... aku janji by thursday aku bg jawapan...

so mlm semlama aku tido nyenyak je tapi risau gak ...belh ke aku pikul tanggujawab yg bakal digalas tu,....

aku terus pikir & pikir & pikir lagi ni... nanti kena tepon mak aku ni .. mintak restu & pendapat.... mulut mak aku ni masin skit... ape2 jadi jeee...