Thursday, January 7, 2010

AKAK Vs ADIK ...

Ni la kan .. lain anak lain perangai nya .. then bila pegnent tu pun, Ibu mmg kuat mempengaruhi segala peel anak2..

Alya... mememang suka akan kecantikan & game yg cam gini : 
msa pegennt mmg aku nak sgt anak pompuan.. pasaiya .. banyak brg girl yg comel2.. kakak lagi baek dr abang kot... pikiran aku la .. kalau hati dah nak tu tetap la nak jugak...
aku dulu jenuh tak tahua menahu benda2 cam gini...









pegenet no2 nak sgt baby boy.. nak kasi jagi sepasang la ... tapi ye la kita boelh simpan impian & angan2 je kan.. yang tentukan MAHA ESA.. .apapun redha & terima ngan hati terbuka..
sepanjang pegnent aku mcm lasak  skit la.. .den sokmo set mind a.. ababy boy.. sudahnay ni yg dia minat :
DAM biasa tu tokwan la juara ..Ameer kurang skit .. dam ular ngandomino dai juara ...






Apa sekali pun janji anak2 ibu suka & main baek2 K .. jgn gaduh2 ..
kdg2 aku yg main lebih nya dari depa ni..

SALAM 2010 & bahana terlupa

Huhuhu... kejap je ..pejam celik tido lena dah amsuk 2010... umuq aku pun dah nak berganjak satu angka lagi... tahun br aku abihkan masa kt kg.. semnagt nak update la konon..tup2 camera x bawak balik sini.. per nasib..huhuhuh..gigit jari la...  so ada wording je la N3 kali ni..


Balik dr sini aku drive sowang.. di temani 3 org pemandu pelancong... kecoh giler... kejap2 nak terkucil la ..kejap nak makan la... sibuk tanya bila nak masuk teropong la... (trowong sebenornya)... ak reti nak sebut la tu.. budak2 katakan.... puas memekik nak soh depa diam dlm keta... baik kejap pas tu gaduh lagi... siap ada territory lagi bila nak tido... tu la bdk2 zaman skang... keta aku dah mcm cabin bergerak.. siap bantal peluk bagai....heheheh


kat kg sempat tinjau ikan keli.. sempat turun sekali.. dah besaq.. dlm 2-3 minggu dah bleh juai... kayo la mat Hazwan... tauke ikan tu... sib baik ko ada..leh  tgk2 kan ikan.. mekacih adik ye.... sempat rembat beberapa ekor buat rasa.. kang nyesal lak dah balik tak merasa erk.... apapun alhamdulillah la... selamat bakik sini ..


emmm imbau kembali 2009... banyak suak & banyak duak jugak... pejamkan mata utk yg duka lara tu... angap itu pengalamn terbaik....  jom ungkap apa terjadi sepanjang 2009 :


2009
.-tau aku pegnent lagi... tapi kali ni mabuk bagai...,teruxsss
- Mok teh (04/01/2009-PJ) ..Mak Uda (6/01/2009-kdh) ..Mak Ngah(9/01/2009-MLK): kembalinya  
   auntie2 kesayngan kembali ke rahmatullah..semoga merekaditempatkan dikalanagan org2  beriman...  Amin
- Dapat kembangkan hobi sambil menjana pendapatan lumayan...
- Dpt job ngan perbadanan putrajaya..tx chot
- Dapat janome sebutir - mula nemapak secara serius dlm bidang seni jahitan...singer aku yg dah lama ku buat tukun tu beralih tgn kat mama kesayangan....
- Dapat jumpa kawan lama yg dah 14 thn terpisah...
-Dapat 3rd baby girl..Qaseeh Qasreena
-Belikan QQ sttroller color pink yg di idamkn sejak dulu lagi...
- Berjaya semua compliance Audit tanpa sebutir isu pun...
-Sebagai penutupan 2009.. aku dpt further study dlm bidang yg aku minat giler... Metematik tulen... w/pun dha agak tua ..tp aku x kisah janji aku dapat.... pedulikan apa org nak kata....  

Dah abih dah 2009... dan dah masuk 2010... w/pun x banyak yg gah2 tapi aku ttp bangga dgn apa yg aku ada & apa yg aku dapat... semoga 2010 akan menjadi lebih baik...Anak - anak ibu .... jadilan anak ibu y terbaik K... Luv u all... ALYA AKMA @ AMIRA AKMA @ QASEEH QASREENA.... Amin..


note: sesapa yg ghajin kt kg tu... klu  nak turun KL bawak camera aku skali k...