Sunday, January 31, 2010

Pulun SUngguh

Ahad, 31 Jan 2010... seawal pagi 3 beranak... mak...alya  amira bertolak ke stadium malawati shah  alam.. utk coloring ocntest..  (kalah newspaper )...huwaaaaaaaaaaaa mmg sungguh2 ghajin la gi.. sebenaqnya aku lupa hari ni ahad ada.. car boot sale kat situ (sek 13)  .. so parking bagai dikata la... jauh jugak la kena jalan... tapi tak pe.. upin * ipin nyer pasal..aku gagahkan juga,. jom la tgk gambbo sepanjang hari ni..

menunggu sebelum contest bermula


start j ealya dah x tgk kiri kana.. kusyuk konon...



tak ketinggalan ... adik turut sibuk

90% finish..after 45 minute

siap sudah



result dah nak kuar.... kecewa sebab x de categori... open contest  (5thn - 12 thn)
wawaaaaaaaa tentu2 la yg besar2 menang.. x pe la next time try lagi .. sibbaik dpt saguhati...

dpt bontot kak ros..ehsan upin  ipin je....

abih contets singgha karangkarf sales plak.. ni nak cap sokongan sinar harian pulak ...

tunggu nak cop ni..

huhuhu... x bape naklekat dah.. dah nak kering colour tu,,, tapi tak pe..janji ada nama alya kema kat situ..hehehhehehe

Friday, January 29, 2010

MPH BOOK CARNIVAL (27 JAN - 1 FEB 2010)

Luch time td aku g stadium melawati  cr buku untuk anak...  mmg berbalaoI2 la ..samping tu aku rembat la untuk aku jugak.. smuanya skali aku beli RM 49.60 (bawah bugdet RM 50).. sebab esok nak dtg lagi bawak anak2 plak so bg skit kelonggaran utk diorang memilih apa diorang suke.. jmpa tgk skit apa yg sy dpt dgn RM50.




bnayk jugak kan
Mag crochet tu Rm 4 je.. xcelli byk craft mag tapi kesuntukan masa naka mencari sbb mag dia dlm keadaan mcm ni ..

so kena la ghaji menyelak... ada juga yg tersusun lawa... aku x sempat nak tgk bebnayak

apa lagi yang aku beli ..
ni haaaa

buku ttg sign.. bukan sebab aku nak amik lesen ke hapa ke
tapi untuk pendidikan dlm kreta



bila jmpa tanda2 kat jln nanti, bleh soh anak2 cari apa maknanya.. tenang  la skit  mak nak drive...
HRP DIORANG X KOYAK THEN TEPEK KAT KRETA JE

 
ni buku craft knk2..ada kit kat dalam... ingat tadi nak rembat buat anak aku .. tapi esok kan nak dtg lagi so biar dulu... 

 
ada step by step instructions.


yg ni aku jmpa bukan dkt booth MPH. x ingat apa nama nya... suke design2 dia tapi rege RM 99.90 less 10% je.. so aku padamkan niat..

SO KALU NAK CARI BUKU SKOLAH ANAK KE.. SNIRIK JE.. BLEH LA.. DICTIONARY DISCOUNT UP TO 80%..

JOM TAMBAH ILMU

HAAA LAGI ESOK,  ADA UPIN & IPIN JAM 6PTG - 6.30 PTG.. ADA BOOTH JUAL BRG KATUN TU JUGAK...
SILA LA SEMUANYA... JEMPUT JEMPUT ...

Thursday, January 28, 2010

gubahan bidan terjun..

just nak tepek gambo gubahan hantaran yg aku bego ngan tgn ini.. yg best nyer semuanya bidan terjun.. hanya menggunakan apa yang ada di depan mataku...
















rama2 tu tuan tanah yg tambah.

Wednesday, January 27, 2010

Interbiu oh interbiu

Kemarin aku cuti lagi.. kebetulan cuti aku semoat la attend satu lagi job interview kat Rawang sana... bukan kau apply job ni ..tapi diriku di rekomen oleh salah sorang supplier aku kt big boss diorang ni. Memula dia ajak aku kerja ngan dia .. tapi last2 dia takut boss skang kata dia rembat aku so dia rekomen aku kat company ni....



Dari saujana putra amik masa 45 mnt driving on road thru NKVE highway without jammed. Including tol RM 6.70 one way. Appointment 10 am..but show off skit aku sampai 9.40 am.. Japanese company kann.



STEP 1 = (9.45am) security check..kena fill up form security 
                visit
STEP 2 = (9.50am) Fill up form lagi..  application form
STEP 3 = (10.00am)urghhhhhhhhhhhhh... x tau pun kena 
                amik IQ test 10 minit for 10 question
STEP 4 = (10.15am) mak aii test lagi.. mcm nak jadi director
                jeee... kali ni matematik enginering test... ( 45
                questions = 45 mnt).. lama dah ni x jwb soklan2 gini..
                ada tan..cos...sin..tambah darab pecahan... kira luas 
                hexagon la pentagon la... isipadu la..sharp 45 minute
                tercongok dah staff dia nak collect result.. luck i
                manage to finished it in 45 mnt. (waiting almost 15
                mnt while their checking my answer)
STEP 5 =  (11.05am) Haaaaa... dai call aku untuk interview.
                 hehehe berjaya menjawab la tu ... sempat tgk 43/45 
                 aku jawab dgn tepat...suker suker... (sesekali
                 perasan)
STEP 6 =  Interviewer.. MD japanese man (MR. YAMAGUCI ) 
                 & Senior Manager (En. Laham Salihin)..
                 bermacam2 soklan & pendapat di kongsi ....
                 pok pek pok pek..... x de sesaat pun x benti 
                 bercakap .. ade je yg kuar.. akhirnya abih jugak... 
                 jam menunjukakn pukul... 12.15 pm..
STEP 7 = abis sudah.. . dia sign form security akupun balik la dgn longlainya....



Time balik aku ikut selayang.. masuk KL.. singgah jalan TAR ada book fair... lebur la aku kat sini... beri brg craft skit... sampi umha pkl 2.30 ptg..


Sampai umah aku email En. Laham Salihin tadi say thank cause invite kau interbiu... ceh tunjuk skill la kunon... pastu aku meng"crochet" diri..

Pukul 6 dok siap2 nak amik anak2 aku...  hahahha En salihin lagi call aku.. kehkehek offer aku kerja beb...  syok2 aku berjaya... siapa sangka....  tapi aku ttp tak tau post apa yg diorang nak bagi aku sebenornya.... hehehehheeheh pekehal tu ye... aku janji by thursday aku bg jawapan...

so mlm semlama aku tido nyenyak je tapi risau gak ...belh ke aku pikul tanggujawab yg bakal digalas tu,....

aku terus pikir & pikir & pikir lagi ni... nanti kena tepon mak aku ni .. mintak restu & pendapat.... mulut mak aku ni masin skit... ape2 jadi jeee...

Tuesday, January 26, 2010

Crochet ...crochet

Siapkan lagi bunga2  crochet... semangat nak abihkan benang2 yang ada....  ni utk cikgu skolah ALYA.. ptg tadi order (tgk alya pakai kot).. takat seketui dua tu ..ye la aku janji nak buat.....sambil melayan TV mlm no  ...sempat la aku siapkan... ni 4 ketui...  sorrang dapat la dua ketui..










baki benang  yang ada hanya tinggai ciput je lagi.. so harap2 esok @ lusa kebah la demam crochet aku ni.....





Monday, January 25, 2010

Crochet lagi...

Sambung buat crochet lagi ari ni... demam crochet la pulak.. buakn apa... azam nak abihkan beberapa ketui benang yg berbaki ni ... jom jamu mata skit....





cuba buat double layer utk getah ikat rambut... not bad hasilnya


utk gegirl leh jugak pakai kat tgn buat xcessori...  ni tgn mak gegirl.. tu pasal lain mcm skit...







Saturday, January 23, 2010

crochet - xtvt org sakit....

Since rabu aku MC jeee... tapi masuk keja jugak 1/2 day... balik je makan ubat terus zzzzzzzzzzzz... mood nak menjaet mmg down terus...  tadi pagi lepas subuh masuk kemas bilik jaet... kot2 leh call back d mood... tapi aku jumpa ni....

waussss... teruk terbang mood aku ..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa saper la nyer keja ni....pening aku bertambah- tambah....  terus aku lepak kat living hall layan motivasi pagi....baru 5 minit dah bosan.... teringat tadi aku nampak benang crochet... so sambil baring2 aku men"crochet" la..
 ni la hasilnya ...


sebelum buat breakfeast sempat aku siapkan 3 ketui..

lepas lunch aku sambung lagi buat dua ketui lagi..

sempat siapkan 5 ketui semuanya....


seketui letak kat cekak & sektui kat getah... dua lagi tak tau nak tepek mana... KIV la dulu...


model getah rambut


model cekak..

itu la xtvt yg sempat aku buat dlm keadaan x sihat ni... .... nak amik ubat lagi ni.. pastu zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...


Wednesday, January 20, 2010

Bed Sheet

Waaaaaaaaaaaaaa org buat aku mcm beh je .. so try la satu projek... berpinau mata... krem jari jemari ... dah puas peram ... aku sambung semula dan maka jadi la ni ...  makan masa hampir 2 thn nak siap ni..... puas mengkaji & perah otak nak buat ni.... start 2006 siap 2008.. . lama sgt kan..ad amood buat x de ..peram la... apapun siap jugakan...
xcelli leh fit katil bujang ...api aku x de sible bed... tibai la atas sofa ni...

jom zoom skit

bunga ataih


tepi (renda la kot noh...x tau nak panggil pe)


sorry gambaq x lawa sgt sebab camera cap ayam je..... hehehehhe

Tuesday, January 19, 2010

Lagi Tudung Vs Clutch

Siap potongkain utk baju kurung & bluse semalam... belek2 ada kain lebih .. cotton munge2...pink gitu..asyik buat org punyer je kan.... aku buat le untuk diri snirik  pulak ... pagi ni aku melaram la..


Tudung


clutch



.. juru camera ptg kang aku blanja teh ais k...






Fibre

Luch time kemarin .. aku jalan2 lagi.. beli stok jaet... & apa yg patut.. tup2 ni pun aku beli jugak... nak buat projek apa aku pun lum pikir lagi.. beli je dulu..  fibre ni di jual dlm size 1 meter (bleh fit single bed) dan 2 meter untuk queen size.. aku rembat yag queen size..  semeter RM20... bleh buat barang  baby ni... 


dlm bungkusan plastik



size sbenar



ketebalan lebih kurang 1" ++


 
siapa minat nak jugak ni email sy ye...