Sunday, December 27, 2009

Pyssla Bead

Pyssla @ perler beads...  jom tgk cam nak nak buat... aku letak simple nye contoh je..
bahan2...

ni la psyyla bead tu.. ada acuan @ sarang dia ,.. tapi aku lupa nak snap gambo...  tp ada bila aku susun nanti..


susun la apa jua bentuk ikut idea snirik... acuan ada segi 4 /bulat @ lain2 la....


aku buat bulat ni ..simple... selepas siap susun atas sarang@acuan dia..


 
pas tu kena iron ...nak lekatkan satu sama lain.... dah  sejuk keluarkan dr acuan.. so ni la result nye.. aklau nak jadikan subang masukkan penyakut dia...kalau nak jadikan keychain masukkan kan je gelung keycahin tu.. simple je kan.. slamat mencuba...

Mak yang lebih2...

Khamis 24 December 2009... tak tau pasai pa aku semangat giler nak balik ari ni.. may be sebab esok cuti kot.. long weekend gitu minggu ni .... 5.30 terpacak aku depan pintu keluar... terus amik anak2 aku kat nursery... pukoi 6 terpacak depan rumah... alamak aiiii kunci rumah x dak la plak..... bahana ni...

 tepon ubby dai kat salak tinggi lagi ...lum abih keja.. mampuih apa nak buat ni... apa lgi kami 3 orang perempuan merayau2 shah alam.. tersasar perjalanan ke sek 13.. ada fun fair la wei.. apa lagi menyinggah la kami.... semua game kami main.... tapi aku rasa mcm aku je yg lebih2 main nya... jom layan gambaq mak yang over ni:


mula2 naik ntah apa nama dia.. yg pusing2 tu ...alya sengih lagi... masih kat bawah... ak tau apa jadi sat lagi..alya tu gayat tu...


alya dah mula susah ati skit sebab dah naik tinggi skit .... kuat je tangan genggam handle tu.... mak plak syok lebih ....


dah kat atas awang - awangan..... syok la pulak... lama tak main benda gini...



adik mula masuk pelukan... masing2 gayat bila dok kat atas....

dah pening semua dah masing2 turun main benda simple la pulak... mak dok tengok ja....



pas dah puas main2 ni..kami gi tgk gerai jualan pulak.... mak syok tgk buang orkid ni... nak rembat tapi parking jauh x dak orga nak tolong angkat..so tgk je la...




adik plak syok tgk rabbit ni :




dah puas tgk arnab kami gi melawat kambing2 pulak... wakahahhh adik nangis kuat giler takut tgk kambing... sian anak aku sorang nni..takut kambing...


anak rusa.....


kuda



bila masing2 dah penat... kami singgah makan kat gerai situ... pekena kropok lekor & mee sup....
dah kenyang ...gerak nak balik... dlm nak balik tu adik nampak benda ni... anak aku panggil GASING TERBANG...


Adik minat color hijau...


akak minat color merah...

sebijik RM 8..... tapi masih jimat mlm ni aku abih sekitar RM 60 je... tapi puas main....
balik umah je... dah dekat pkl 10 mlm.. ubbby daru je samapi katanya... mandi & kami pun zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....