Wednesday, November 18, 2009

Qaseeh oh Qaseeh


BB paling aku ghindu ni....  dok ngan mak tok kat kg skang ni... lama rasanya nak tunggu 24 aribulan ni... selasa depan nak jenguk dia kt kg.... winduuuuuuuuuuuuuuuuuu









Balang (Mak Lang) ... ko dha dpt keta tak langsung kontek aku..... huhuhuhuhu ... tgk la ni wajah Qaseeh Comey Tomei ni.....

Wabbit untuk Qaseeh & pin cushion kacang tanah



Huhuhu.... Qaseeh dah terror meniarap & merayap... semua benda digapai masuk mulut... serach ounya search jumpa la benda ni... tuan punya blog.. Yonie.... tq 4 tutorial... Wabbit jadinya... just nice ngam2 tgn cute Qaseeh memegangnya....






Siap je wabbit tu... bussss... jarum aku dlm kotak tu jatuh bersepai... huhuhuhu cepat kutip kang nampak dek Mr H.. kena pok pek pok pek......
kalut sgt aku ni ngan kotak jarum tu.... ada idea plak ....aku pun buat ni ha.. pin cushion baru.. rembat kole kecik kat dapur.. tingan sgt.. aku masukkan kacang tanah kasi berat skit.... cover skit ngan kertas...kasi gam... taruk fiber dlm kain.. gam jeee.... rendakan skit..... dadada..jadi la mcm ni.. (masa 10 minit)










penat mengemas.... zzzzzzzzzzzzzzzzzz dulu ....

Butang -> pin tudong..

Selesai kan keychain cikguu2 aleeya.. terus mengemas.. banyak jugak lebihan felt & butang,, make over skit,,, leh pakai buat basahan.. smeua aku jadikan pin tudong/ baju kurong...






Wajah di balik tabir.....

Aleeya Request



Pejam celik pejam celik sekejap je masa berlalu ... sedar tak sedar anak aku dah nak masuk pra sekolah next year..macam tak caya tapi itulah hakikatnya..... dan Aleeya sakng sibuk ngan exam .. concert kat tadika & mcm2 xtvt yg dia minat...  
Seperti pepatah ..orang berjasa selalu dikenang... Aleeya pun sama... sgt sayangkan cikgu2 dia.....  Weekend lepas ... Aleeya request something untuk cikgu2 tadika dia.. puas aku tanya nak mamam belikan apa ..cakap ..mama belikan... but finally she ask for felt keychain.. nak handmade by me..... request on sunday morning...." siapkan esok tau mama... pagi2 lagi akak nak kasi cikgu" ... dgn penuh usaha aku sipakan ni.... maaf ye cikgu2 kalau ada kureng skit ye...