Wednesday, November 11, 2009

Elephant Hair Clip


Ni .. haaa sesap ayang nak upgrade clip rambut jadi cantik & comel..


Kena la ada clip nya


pas tu yang ni ..namanya kain Felt (ada kat kedai2 alat2 jahitan)


Langkah 1 : Gunting la kain Felt ikut size clip rambut ..mcm ni


pas tu gunting bentuk bunga yang dikehendaki..cth mcm ni ka..


Maaf ..lupa nak snap contoh sy punya,,,

Buat kemasan pada bunga terlebih dahulu then Attachakan dengan cover clip.... pas tu baru cnatumkan bahagian bawah cover clip tu ...
 

Dah siap ..ginilah rupanya



Dah dah pakai gini nampaknya.. kalau nak ditambah tulisan nama ke..boleh ..ikut creativiti sendiri..


Cara nak insert clip bawah ngan cover felt tu boleh blajar kat sini..
Maya mintak izin na.. buat link ni... suka2 je ..heheheheh

Balik Kampung

Hu.. tak sempat nak berceloteh ...dah 2 hari streamyx problem... angkat tepon.. senyap sunyi sepi..langsung tak dak signal.... kali ni perjalanan dari Shah Alam ke Jeneri..Kedah agak mencabar skit.. sebab aku kena drive sorang2 ngan 3 org heroin yg memag tak reti dok diam nyer... aku bertolak dari Subang (Dinner kt umah abg aku) dlm jam 8.30 mlm .. sepnajang jalan sikecik Qhaseeh sekali je bangun menyusu.. then akak2 dia pun sekali je soh aku brenti melepaskan hajat. Walaupun berlaku pergaduhan tentang perebutan kawasan nak tido tapi sib baik aku dapat pujuk adik.. akak tetap tak nak kalah.... Dan akhirnya aku sampi jugak kat bumi kelahiran ku dlm lebih kurang jam 1 pg.. hujan kat sana..

Apa aku buat kat KG tu selama 3 hari ..

- Sempat pi interbiu kat SP.. huhuhuhu
- Jaet baju kat mak aku 2/3 helai
- Melawat kawan baik aku sekolah menengah .. huhu dia pegnent lagi anak no.5 (baru 6thn    kawen.. anak 5).... tak mau komen per2..
- sempat melawat projek ikan keli tuan besaq.. Ayah aku tu ... kena buat baik ni .. sebab nak  jadi pembantu dia... hehehehe... jom layan gambaq kolam ikan dia.. dulu nya bela udang harimau...  moga2 succes la kali ni seperti mana bela udang dulu ...Insyaallah..  Aku kena belajaq ni.. kot2 next year leh dapat jadi penternak berjaya....
- Sempat makan laksa mak ngah buat pagi ahad tu...


Jalan Menuju  Kolam



Assistant Pak aku ..aka adik bongsu aku.. mak busu Tipah




antara kolam2 dia..







anak sungai yg menjadi sumber saliran utama




makanan ikan keli tu laa... cap KELI KING....bau dia...mak aiii mmg menyakitkan hidong..
Pas tu ptg ahad 6.30 ptg aku gerak balik Shah Alam.. tapi ngan Akak & Adik je.. BB Qaseeh tinggai ngan maktok.... Jgn nakai2 na Qaseeh... dengarlah apa maktok ngn tok wan cakap... jgn dok teriak malam2.. sian maktok tak larat bangkit buat susu... sayang mama...muahhh muahhh ....

BIO SANITARY PAD



 
Menyelesaikan masalah masalah haid dan sakit puan seperti kegatalan dan jangkitan kuman pada bahagian kelamin wanita..
FUNGSI UTAMA

  1. KEPUTIHAN / KEKUNINGAN /KEGATALAN
  2. SENGUGUT 
  3. KELAMIN BERBAU 
  4. MEMBANTU MEMBAIKI KITARAN HAID TIDAK MENENTU 
  5. KENCINGTAK LAWAS
  6. MENCEGAH & MENGHILANG SAKIT BELAKANG KETIKA HAID
  7. MENCEGAH PEMBENTUKAN FIBRIOD
  8. MENEGECUTKAN FIBROID 
  9. MENEGELUARKAN DARAH BEKU DALAM RAHIM  (Selepas Bersalin/ Keguguran) 
  10. MASALAH SALURAN PERANAKAN 
  11. MEMBUANG ANGIN DALAM PERUT (kembung)

FUNGSI - FUNGSI LAIN 

( PERHATIAN:  Perlu di renjis sedikit air padapermukaan FC BIO SANITARY PAD  dan ditampal pada bahagia sakit seperti penggunaan KOYOK

Boleh di gunakan oleh KANAK- KANAK atau LELAKI !!

  1. SAKIT KEPALA
  2. LENGUH TENGKOK/ BAHU 
  3. SAKIT LUTUT / PINGGANG / SENDI 
  4. LUKA / KAYAP / KURAP JERAWAT 
  5. GATAL AKIBAT GIGITAN SERANGGA 
  6. GATAL - GATAL DANPENYAKIT KULIT 
  7. MELECUR TERKENA BENDA PANAS 
  8. SAKIT GIGI 
  9. BENGKAK GUSI  
  10. DEMAM ( Tampal pada DAHI / DADA)  

 
JENIS - JENIS FC BIO SANITARY 


PANTYLINER  (20 pads)
  • Memberikan kebebasan kepada anda melakukan apa saja pada bila - bila masa dan di  mana jua anda berada. 

    • Sentiasa merasa nyaman.
      • Menyerap Pembuangan denagn efektif, rasa bersih dan segar sentiasa.

        • Perasaan selesa.. lembut sepanjang masa @ temph haid tidak aktif
        • Penyerapan baik untuk memastikan anda kering, selesa dan yakin. 




            DAY USE / KEGUNAAN SIANG(10 Pads) 
            • Permukaan kapas lembut

            • Penyerapan  yang lebih kuat dan penyimpanan buang lebih baik

            • Rekaan unik bagi mengelakakn kebocoran tepi lekok panjang untuk pencegahan kebocoran yang efektif, selamat dan di percayai. 

            • Melindungi & mengelak kebocoran , serta rekaan bersayap bagi mengelakan dari berganjak!


            NITE USE / KEGUNAAN MALAM (10 Pads) 
            • Permukaan kapas lembut
            •  Penyerapan  yang lebih kuat dan penyimpanan buang lebih baik
            • Pengawalan bahagian punggung yang lebih panjang dan luas, rekaan unik berbentuk kapas bahagian belakang dan tepi bagi pencegahan kebocoran lekuk panjang untuk pendegahn kebocoran yang efektif serta penyediaan sekucupnya alas tutup, selamat dan lebih di percayai. 

            STRUKTUR REKA BENTUK 
            FC BIO SANITARY PAD : 


            • BAHAN MENTAH YG BEKUALITI DAN SELAMAT
            • 100% LIPUTAN KAPAS
            • TIDAK MENAGNDUNGI BAHAN KIMIA/ TOKSIK BERBAHAYA DALAM PROSES PENGILANGAN.

            • TIDAK MENGANDUNGI  AGEN FLUORESAN, AGEN PELUNTUR BERKLORIN, DIOKSIN ATAU BAHAN2 LAIN YANG MERBAHAYA
            • BERKUALITI TINGGI ( JAMINAN INSURAN SEHINGGA  RM3 JUTA). 
            • MENJALANI TAHAP PIAWAIAN  MAKMAL & PROSES PENGELUARAN KETAT.

            • MENGANDUNGI 17 HERBA TERPILIH .... MEMBANTU MENCEGAH & MERAWAT MASALAH SAKIT PUAN..


            SIJIL ANALISA & JAMINAN INSURAN  RM 3 JUTA






            TESTIMONI


            Jambu Jelly ...

            Lama jugak terperap aku ni... dah 2 ari streamyx buat hal.. geram jugak aku.. Kat Bandar Saujan Putra  ni ... letrik pun pakai generator... huhuhu bersepah2 TNB hantar lori gabak2 kat sini.. disetiap phasa perumahan.. apa masalah aku snirik pun tak tau... ade la  tu.. kawasan BSP ni skang terlalu banyak pembinaan.. sana sini jentera pembina...

            So n3 ni agak lambat le skit ..lebih kurang semnggu dah buat.. door gift untuk Kak Nor ni ... adik dia kawen last weekend... simple & mudah sgt nak baut door gift.. jom try :

            Bahan - bahan diperlukan :
            - Span nipis

            - Jelly (Ikut sukan.. kecik /besar/panjang/pendek)
            - Gunting
            - Pembalut Batang
            - Benang (nak ikat je)
            - Daun
            - Dawai/ reben (utk tnagkai)



            Ikut la step kat bawah ni: malas nak describe la pulak :


            (1) potong span ikut size jelly



            (2) ikat satu bahagian then terbalikkan



            (3) Masukkan Jelly kat dalam ..kemaskan



            (4) kemaskan dan ikat loh



            (5) Buat la sampai banyak2 mcm ni



            (6) Cantumkan dua bijik utk satu tangkai.. ikat nagn dawai @ reben sebagai tangkai... kemaskan ngan pembalut dia...


            (7) ni la hasil yang dapat... so bagi budak2 ok la ni ..sowang 2 bijik




            (8)... dah banyak2 nampak macam ni la...

            SELAMAT MENCUBA...