Tuesday, November 3, 2009

Kekasih Ku Di Menara

Dingin sungguh malam ini
Dan sukar mata kulelapkan
Lalu kucuba coretkan
Secebis lembaran buatmu

Tidak terkira perutusan
Satu pun tiada balasan
Namun ku tak putus harapan
Walau hati ini sudah mula bergoyang

Dapat ku bayangkan kau mula berubah
Bila di puncak menara gading
Sedangkan aku hanya mampu bermimpi
Untuk ke puncak seperti mu

Disebabkan itu kau mencipta jurang
Perhubungan kita mula menjadi renggang
Dan keangkuhanmu kini mula ketara
Memandang aku cuma sebelah mata

Dulu aku bagimu
Jambatan untuk kau ke seberang
Mudah sungguh kau lupakan
Semua jasa-jasaku
Semua pengorbananku untukmu
Semua jasa-jasaku
Semua pengorbananku untukmu

Lagi ...masak & makan... lebarkan badan,,

Lama.. nyerzz take time nak update sini... ader je hal & ditanbah secubit kemalasan.. langsung aku tak jengah sini da....last weekend hujan je sepanjang hari... apa lagi buat la kerja masak memasak ni... x celli sabtu pagi ingat nak ajak member makan tapi last minute dia cancel.. ada makan2 kat umah brother dia.. so tentu la dia pilih umah bro dia dr mai umah aku ni.... aku pun mulakan xtvt... nasi minyak hujan panas gitu...lauk nyer apa lagi ayam masak merah untuk aku & ayam goreng utk ank2 aku.. ubby.. dia x de umah .. gi kuala tengganu..keje..keje..keje... jom layan masakan aku  ni...

Ni bahan2 menumis...
- Bawang Putih
- Bawang Besar
- Bunga Cengkih
- Bunga Lawang
- Kulit Kayu Manis
- Daun Pandan
- 2 ketoi   kiub ayam
- Halia




Apalgi jom start numis.. aku pakai minyak sapi campuq ngan minyak masak biasa...seri murni.. campak ja semua ...goreng samapi wangi gitu....





Dah dapat bau yang sedap..wangi.. dan bawang dah perang2 skit masukkan 5 cwn air then masak cam biasa... aku tumis pakai rice cooker terus.. malaz le tu ... bila ayaq dah kering tabur la pa kala disukai.. kau pakai oren ,..kuning... hijau ...pas tu tunggu masak je la..



Dah masak tu ..baru gaulkan ... masa nak hidang tu tabur le kismis ngan jagus.... nak best lagi goreng la kismis tu sat..baru nampak kembung2 cantik,,,,







Sebab aku sorang je nak layan nasi minyak ni aku buat skit je ayam masak merah.... resepi campak2.. anak2 aku ayam goreng je....bawah 12 thn x makan pedas...