Tuesday, March 31, 2009

Aniz Banking Centre

Haaa... ni gambo terbaru kat aniz baking centre.. sebelum majlis " graduate" pembelajaran baking... kelas dia enjoy... sebelh aku tu : chef noraini zakaria.... penulis buku kuih lapis sarawak & aneka kek... fuhhhh ... she friendly giler.... nak tanya apa2 kemuskilan pasal baking-membaking... anytime..

Kalau ikut plannning sebelum bercuti panjang june, nak abihkan kelas deco-deco ni.. nanti nak kumpul pitih nak gi kelas lain lak...

Cup cake

Tak pernah - pernah buat cake ada deconya... disebabkab permintaan tinggi dek anak2 aku..yang memamg kaki kek..so aku mencuba mendeco cup cake seperti permintaan.. pagi - pagi pendidikan membakar cakenya ..lepas lunch deko... arghhh sonagn rupanya nak buat icing ... x pernah amik tahu... banyak la duit aku terbuang selama ni dok mambeli..... huhuhu... ni hasil keras tgn aku yg 29 thn x pernah deco cake... kira ok la 1st time... ada kelapanagn terdekat nak plak cuba fondant.... x cuklup tools lagi ni.. baru dok kumpul skit-skit..... hehehehe... knapa tetiba rajin ngan kerja baking - membaking ni...aku pun tak tau....

walaupun ada kesengetan dan ketidak balance nan.... tapi puas hati la.... nanti baiki lagi....

Tudung DIY Ekin versi Bawal

Haa.... dah lama nak tepek gambar tapi tak sempat... ni haaa aktiviti mem"bego" tudung2 bawal lama... dengan mengenakan awning cam tudung Ekin.. so aku namakan dia tudung DIY Ekin versi bawl... buat ni untuk anak aku gi ngaji muqaddam... ni ha model2 yang menggayakan rekaan aku tu.... huaaahuaaaaaa.. sehelai tudung bawal biasa dpt 2 helai tudung ala-ala ekin tu...jimat kan... nak di buang sayang..... sebab fungdi yang sama... so awning dia aku pakai kain gam ...balance wat langsir mak mertua aku... haaaa.... bedal je la janji kena gaya dia.... o kalu sesapa nak tau cara membego tudung ni... email eden.. leh eden emeilkan caranya.....