Monday, March 30, 2009

End of March

emm.. x sempat nak buat banyak benda last weekend.. Sabtu..whole day attend deco class...abih jam 5ptg... terus drive ke Damansara amik Alya ..balik singgah Subang Perdana beli barang basah... sampai rumah dah 8 mlm.... Hubby & Mia dah siap sediakan tempat nak bakar ikan & ayam..... x sempat bersihkan daban ..terus masuk dapur siang apa yg patut... 45 mnt semua siap... pas bagi hubby & geng teruskan kerja bakar -membakar tu.... jiran2 join sekali... Siap mandi baru aku turun tgk apa jadi kat depan rumah.... woww...aku jiran bawak daging rusa... tapi liat skit... mayde dah lama kot dlm peti sejuk... br jam 11 aku dha ngantuk sgt...aku tinggal je semua kat bawah ...jinjit anak2 aku masuk tido.... sure hubby aku berbulu jeee... nanti kena kemas sowang2.... hhaaaahaaa seseklai rasakan...

Ahad... baru nak nyenyak... gong,...geng,.....geng.. macam2 bunyi.. kiri-kanan ada je yg renovate rumah.... tapi hubby & anak2 aku nyenyak je.. teling apa la diorang ni... mandi & terus masuk dapur...buat sarapan... Milo & Cucuq Udang..... 1/2 kg tepung ... sampai lunch makan cucuq udang la nampaknya....

Dah siap sarapan.. apa lagi ...dok usha kerja keras tgn kau yg lum siap... nak abihkan kerja jaet-menjaet ari ni... ala baru nak start Mia dah bangun.... huhuhu... siapkan dia dulu.. dah makan ... kuar main kat luaq.... alamk br 15 mnt.. Lya lak bangun nak aku suapkan makan.... yelah seminggu sekali ada masa ngan anak2... so layan je la.... alih2 dah pkl 12 tgh ari.. aaaaaarghhhh
nampaknya x der peluang la nak siapkan kerja keras tangan hari ni... tidorkan mia dulu..nak merengek-rengek dah kecik tu... ...aku pun zzzzzzzzzzzzzzzzzzz skali.... kol 1.30 aku bangun ..nak tekan mesin jaet sure bising ..takut mia bangun lak... aku habiskan kerja menyumbat fiber-fill ke dalam batang bantal kusyen yanglum siap... sempat la siap 3 bijik....

2.30 kejutkan anak2 aku ...siap ...dah comey2 ...pi Mydin beli barang .. then gi tindik telinga anak dara aku.. Lya.. balik dah 9 mlm... maisng2 penat.. terus zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...