Monday, March 23, 2009

Sabtu yang panjang

Petang sabtu .. Alya dok mencece je kat aku nak makan Cup Cake... alamak... apa nak wat ni .. brg dah le tak da.. eeeeee baik buat cup cake kukus.. coklat ada lagi.... tapi aaaaa malas melanda sebab lenguh2 badan........ dah kol 4.30ptg ngantuk pun ada, tapi aaa Alya dok tanya lagi bila nak buat cup cake... Aku terus naik mandi.. siapkan Alya & Adik, amik kunci keta.. huuuuuu .. " nak gi mana tu yang" .. loh org tenagh tido pun sedar ke aku nak gi mana.. heheee kena spy.. hubby ikut sekali ... gi BAGUS ..beli brng nak wat kek... kat sek 13 Shah Alam. Dah sampai sana.. suam aku borong .... beli tepung mix chocolate muffin.. fav aku tu.. ngan cheese cake hubby nyer.. sempat jugak aku sambaq lapik keke 6" * 3 keping lagi ....nak wat decoupage...

Balik dah kol 7 terus bancuh tepung cup cake cekelat anak aku.... & kukus.. sementara tunggu tu ..aku wat nasi goreng je utk makan malam.. then rasa nak menjahit tp x tau nak wat pe... nak sipakan barut ..kain blum potong.. malas.. kain cadar Mickey anak aku ada lagi ..last week buat kotak pensil . ada skit lagi lebih kain tu.... aku wat beg la kat Alya ...bleh pakai gi ngaji mukadam..
Baru siap skit .. lum cantum lagi ni...tetiba rajin lak aku nak isis fiber-fill kat tangkai dia... dua - dua belah aku guan gambo yang sama...

Hahah sebelum tido ... aku siapkan jugak... kol 1.30pagi... tido .. sambil2 gosok gigi dok pikiaq.... nak siapkantempahan buang dip esok....

Sabtu

Hari demi hari... sat la plak rasanya... belly aku dah mula membesar.Tapi sedikit perbezaan dgn 2 kandungans ebelum ini.. biasanya mencecah 7 bulan aku still boleh maintain size bdan,... pesyen tak nampak perut. Tapi kali ini.. belum masuk 6 bulan, semua dah membesar.. lemak2 dah banyak mungkin....

Weekend 2 hari lepas cadang nak siapkan set cadar utk ahli keluarga baru.. rupanya tak kesampaian.. sempat tambah kekabu kedalam bantal2 je.. Pagi sabtu ...subuh2 hari aku soh hubby kuaqkan bantal2 kat stor untuk aku update......X-cited hubby keluarkans emua bantal2 + tilam..... setelah aku puas membebel.. hehehe... sapa suruh simpan tinggi2 kat dlm stor tu... bila dah berjaya dikeluarkan... di kira + dihitung ...mak aiiiii.. ada 8 biji bantal tido kecik... 6 bijik bantal peluk (3psg la)...tilam..satu jeeee.. pas tu bantal yg sedikit besaq maybe sesuai utk bebudak 1 thn 1/2 ke 3 thn kot... 6 bijik jugak... uiks bila masa aku dok buat semua bantal2 tu..... dalam tak sedar..... Semuanya dah lembik2 belaka... so aku tetas balik jahitan lama.. then tambah kekabu yang baru aku beli kat puchong ari jemaat, singgah time balik keja.... nasib abik aku sambaq 2 beg besar so .... ngam2 cukup... dah siap ... aku jemur ..... aku dah dok bersin2 ..gatai hidung main kekabu...... dah gebu & gemuk2 bantal2 tu.. aku kembali ke stor utk kemaskan balik keadaan yg terbiaq lepas hubby aku kuaqkan bantai tadi... tau2 je la lelaki buat kej alepas kena berletiaq... Tup2 aku jumpa ni ... hahhahahaha keja aku yg terbengkalai sekian lama....
Sarung tisu manik...bulat .... haha hahahah ntah bial aku ada seni ni .. dah tak ingat ... bila bermula... kepastiannya ada 2 bijik yang dah siap... Aku terus la mencari saki baki manik- manik yang ada untuk aku teruskan proses menyusun manik tu...... dan aku jumap ni : dadaa....

Apa lagi terus la tangan aku membelek & mengiti step-step untuk siapkan sarung tisu ni.... haaaaaaaa dah fresh ..aku start masukkan manik2 ke tali tangsi nya...


Selepas satu jam lebi akhirnay aku berjasa sipkan skirting bawah + accesori kat bahagian ataihnya.. dan siaplah dia... cam gini ...

Semua urat belikat aku lenguh2... landing sat.. dah kol 1.30 .....sat gi nak siapkan lunch.. anak2 & hubby kenyang lagi kot.. masing2 dok buat aktiviti masing2 kat luaq sana tak bunyi apa pun.. kenyan kot ..sarapan pagi aku buat bihun sup......