Friday, February 20, 2009

rabu

Semalam balik dr opis agak lewat.. 6.45pm.. singgah beli ikan kedai dekat rumah.. beranagn2 nak masak 3 rasa.... lama tak memasak 3 rasa... last weekend cbuk buat kek cokat moist kat mak mertua.. nanti aku tepek gambo cekelat moist aku tu..hehehheheheheh ... bunga meja dip utuk chah dah 70% siap... semalam dapat temapahan buang stokin ..theme merah outih .. aku dah siapkan prototype... akan ku cuba tepek semau gambo tu esok eeeee.... kabel usb camera aku ntah mana letaknyer....

Samapi je rumah cousin aku terpacak dok melepok ngan nak2 dia... haaa lama tak nampak dia ni walau setempat.... ada hajat nak tempah cupcake bestday anak dia.. next week sunday.. malaih la aku nak buat ni.. nak tolak dia nak yok-yok eeeeeee je ni.. cam no nak cakap....

Lum apa lagi dia dah kata nak ada upin & ipin... huuuu apa tu... lagi la kau malas... tak nampak ke dia perut aku dah menjojol ke depan ni.. .. dah masuk penghujung pregnency ni... nak berjalan pun tak berapa cukup tenaga....

akhirnya aku tak menjajikan apa2 ttg upin & ipin tu.. cuam aku kata tunggu & lihat hasilnya ....
both party agreed..

Projek tahun baru

Huhh... mmg tgh boring sgt ni... kerja yang akupeningkan telah aku berjaya selesaikan.. selasa depan ISO Audit .. dah berkali -kali aku check file yang diperlukan.. mcm dah complete jeee.. senin nanti check lagi....
Sabtu lepas adik ipar aku dah selesai bertunang... ni la hasil yg sempat seni aku tontonkan ... utk kedua2 belah pihak... sempat jugak aku touch up... nak buat koleksi catalogue.....

Gambar cadar mickeymouse anak dara aku ... lum sempat snap lagi... tapi dah ada yang berkenan nak tempah... sib baik kain ada balance...cukup untuk 1 set cadar lagi... weekend ni leh potong sarung bantal... ngan buat renda bantal.....

Fuhhh... dalam cbuk dok wat preparation audit nni ... aku dah dok pikir projek weekend ni .. nak wat menda... cadar tu sekejap je dah siap.. pas tu nak jahit apa lagi.. alang2 dah pegang mesian jahit .. biarla menajhit jeeeem minggu ni...
Semalam tgk dlm store ada lagi kain gam .. balance buat langsir in-law.. apa nak wat ni .. lama2 buang jeee.. sayang...
heheheheh .. kalau buat tudung ikin tu pun beh jugak ni..... balik nanti leh singgah TEEWAH .. kain kain kt tesco shah alam........................
Tapi aku nak gi seri kembangan hantar siapers anak kak nuty.... cam neeeee.... tanay dia la kot2 dai tau ada kedai kain dekat2 sana...
Antara projek masih tertangguh:
1) Decoupage tin cookies - 6 bijik lagi (dah sapu bacjd=
2) Sarung bantal baby sulam reben - 1 set jer
3) Langsir ala hingeris - dah lebih 3 bulan aku beli kain ni kat Nilai 3.
4) Bunga telur DIP -kenuri bulan 5 ni... 1K bunga pahar.. leh bawak maut ni
kalau last minute buat.
walaupun kerja ni2 masih tertangguh.. aku masih pikir projk baru weekend ni.. kenapa tak terusakn kerja2 ni yeeee.... penyakit MALAS & cepat bosan aku dah datang...
mmg patut hubby aku membebel...............