Saturday, November 28, 2009

Aidil Adha..

merapu meraban laaa lagi... raya mcm biasa la kat KV ni,..... bosan ..
bosan nyer pukulan mampuih malas nak snap photo raya pun...
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.

 tunggu next N3..

Interbiu @ UM Bangsar

Alkisah nye,,  pepagi 25 Nov 2009.. Mama kesayangan aku tepon.. uiks.. tido lagi ka? dah 6.30 pg ni ..bangkit..bangkit... Ni abg hang nak ajak pi hantar Ana UM.. huhuhu.. ken ajugak.. ingat dah terlepas... aku pun strat la angkut suma anak2 masuk kreta...

Intebiu pkl 9.. kami smapi just nice la 8.50 pg.. Federal H/way ok la sebab cuti skolah kan.. JAm dah pkl 9 tapi tukang interbiu p-un tak nampak rupa.. bosan tunggu.. peneman2 (aku, ayah, abg) turun bawah ,,.. pekena teh tarik dulu..



rega ok la.. semua makan nasi gorang + limpa goreng + ayaq =RM 10.00 - reasonable tu.. rega student..

smabil makan --- borak2 .. sejam berlalu... apa lagi aku la kena pi tgk paa dh jadi kat bilik menunggu,..


masih lagi menungg...
.
.
.
.
.
.
.

..

.
..

.
.
.
.
.
..

.

turun dok melepak kat parking .... menikmati suasana hijau kat UM


akhirnya ....sekiatr jam 1 selesai... terus balik .....


suasana menara rebung dari pintu keluar UM



Slamat jalan ...
Kalau ada rezeki next month datang lagi..


Sunday, November 22, 2009

Weekend xtvt

Sungguh2 aku kena serangan  penyakit " MALAS" ..
nije yang sempat buat pagi tadi lepas sarapan... nak layan TV  dulu..

Alya convocation day

Huuuu...gerang - gerang... kemarin balik nak updat N3..tup2 streamyx mengong lagi .... per nasib ...sokmo cam gini... Apapun kearin seawal pagi Alya kejutkan aku.. pkl 5 pg... nak gi sekolah....x-cited nak gi convocation day kat tadika dia... nak soh aku tgk dia joget...menari...semua la.... pkl 8.30 akak & adik dah ready dlm keta.....  awal ke aku sampai.... lengang juga keadaan... ramai lum sampai...



aku cari port .... ni lak stage dia... simple je...  kali dia convo day ni gabungkan dgn branch Taman Pinggiran Perdana... aku pun tak tau kat mana tu.....





opening koir ....alya kat belakang je sokmo sebab tinggi... paling besaq & tinggi tu anak aku la tu,,...



Alya holding no. 1 sign.....

ni la beberapa lagi gambaq yag sempat aku snap..pakai hp cap ayam aku ni...


LAGU : ULIK MAYANG.....



LAGU : BUNYI GITAR


Parents yg x-cited lebih tgk ragam anak2......
dah abih persembahan ...acara penyampaian hadiah plak.... mana alya ... huhuhuu...x der pun nama dipanggil....frust ...
........
...
..
..
..
..
..
.
.
.
.
.
.
.




 tiba 2...hehheeh ... kategori pelajar terbaik... just 3 person selected... tempat ke-3.... nurqistina
dan... 2nd best student.... ALYA AKMA ROSLAN.... haaaaaaaaa... anak aku tu... sib baik tak balik  tadi...



 Alya menerima hadiah dr teacher kesayangan dia...Teacher Intan... pakai shirt je... sebab nak joget lagi lepas ni ....


Alay tak leh nak control kesukaan.... gigi hitam terkeluaq jugak.....





Congrate Alya.... semoga alya dapat kekalkan prestasi ini.. ibu sentiasa doakan anak ibu ni....
---------------

Majlis pas tu diteruskan ngan banayk lagi persembahan... aku lak dah penat ... kanak2 kecik terus dihiburkan ngan Bear A & W ni....

 




Alya &  d Geng.... puas aku pujuk soh makan tapi tak nak... takut lipstik abih.....



Sebelum balik ...  ini la yang dapat alya kumpulkan ........


Jom tgk apa dlm file oren tu:


isi file oren : Final test paper + report card +  3 keping gambaq

pege 2: berat nyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... sib baik tinggiii..



apa yang cikgukata..... ... ingat tu Alya......



Buku ni cikgu pulangkan...... untuk simpanan.....

Itulah ... kanak2 .. siapa tau kebolehan diorang.. dan sampaibila ianya akan kekal.... andai betul asuhan ... insyallah,.... berjaya .. atau pun sebaliknya....
Doa ibu : semoga anak ibu berjaya dunia & akhirat............... Amin ....

Friday, November 20, 2009

Org tUa MasUk SkoLaH

Asalaamualaikum.... waalaikumussalam.laju je aku jawab... mak sihat ka? tak sabaq aku terus tanya lagi.... sihat ja..ni mak nak habaq.. 24 aribulan ni mak nak pi sana (umah aku la).... kak ana interbiu kat UM 25 ari bulan... Hang amik cuti tu tolong hantaq dia... tu saja mak nak habaq... credit tak dak....  Assalamualaikum... terus letak tepon.... punya la laju mak aku ni.....  aku pun pelan ja la suara jawab...waalikumussalam....  uik dah sampai tol batu 3 dah... cepat nya... bayaq tol dulu....


Itulah ...syok bila dengaq adik2..aka2 sepupu sepapat dapat masuk u .... aku ni bila lagi nak sambung study... tangguh punya tangguh dah nak maduk 3o dah umuq.. tak pa la tak dak rezeki lagi.....  rehat pkl 10. teringat aku ada apply Uitm 2 bulan lepas... apa la keputusan noh.... aku pun surf uitm... dadaadaa... result dah keluaq... apa lagi laju aku type no IC aku masuk then OK





dan ...alamak lama jugak 4/5 seconds baru yang ni keluaq....





mmg aku tak jangka pun... ye la dah lama tak sekolah.. dah tua lak tu mintak... ..ingat dah x dpaat... tup2 .... hepiiii sesangat ..teruis online CIMB .. bayar yurann...





Wednesday, November 18, 2009

Qaseeh oh Qaseeh


BB paling aku ghindu ni....  dok ngan mak tok kat kg skang ni... lama rasanya nak tunggu 24 aribulan ni... selasa depan nak jenguk dia kt kg.... winduuuuuuuuuuuuuuuuuu









Balang (Mak Lang) ... ko dha dpt keta tak langsung kontek aku..... huhuhuhuhu ... tgk la ni wajah Qaseeh Comey Tomei ni.....

Wabbit untuk Qaseeh & pin cushion kacang tanah



Huhuhu.... Qaseeh dah terror meniarap & merayap... semua benda digapai masuk mulut... serach ounya search jumpa la benda ni... tuan punya blog.. Yonie.... tq 4 tutorial... Wabbit jadinya... just nice ngam2 tgn cute Qaseeh memegangnya....






Siap je wabbit tu... bussss... jarum aku dlm kotak tu jatuh bersepai... huhuhuhu cepat kutip kang nampak dek Mr H.. kena pok pek pok pek......
kalut sgt aku ni ngan kotak jarum tu.... ada idea plak ....aku pun buat ni ha.. pin cushion baru.. rembat kole kecik kat dapur.. tingan sgt.. aku masukkan kacang tanah kasi berat skit.... cover skit ngan kertas...kasi gam... taruk fiber dlm kain.. gam jeee.... rendakan skit..... dadada..jadi la mcm ni.. (masa 10 minit)










penat mengemas.... zzzzzzzzzzzzzzzzzz dulu ....

Butang -> pin tudong..

Selesai kan keychain cikguu2 aleeya.. terus mengemas.. banyak jugak lebihan felt & butang,, make over skit,,, leh pakai buat basahan.. smeua aku jadikan pin tudong/ baju kurong...






Wajah di balik tabir.....

Aleeya Request



Pejam celik pejam celik sekejap je masa berlalu ... sedar tak sedar anak aku dah nak masuk pra sekolah next year..macam tak caya tapi itulah hakikatnya..... dan Aleeya sakng sibuk ngan exam .. concert kat tadika & mcm2 xtvt yg dia minat...  
Seperti pepatah ..orang berjasa selalu dikenang... Aleeya pun sama... sgt sayangkan cikgu2 dia.....  Weekend lepas ... Aleeya request something untuk cikgu2 tadika dia.. puas aku tanya nak mamam belikan apa ..cakap ..mama belikan... but finally she ask for felt keychain.. nak handmade by me..... request on sunday morning...." siapkan esok tau mama... pagi2 lagi akak nak kasi cikgu" ... dgn penuh usaha aku sipakan ni.... maaf ye cikgu2 kalau ada kureng skit ye...