Sunday, October 18, 2009

Buttercup Bag

Malas nak menaip ni.. just tunjuk gambo step by step je ....

X pi umah ALONG

Bila weekend je.. open house je la skang ni ...selagi x habis bulan syawal.. ari ni along buat open house.... nun lat meru sana tu... macam jauh j ebunyi nye.. tapi disebabkan faktor2 yg mmg x dpt aku elakkan aku tak pi jugak la... sowi aaa along ...AMPUNNNNNNNNNNNNNNN!!!

Thursday, October 15, 2009

Minggu Sunyi Sepi

Apa yang sunyi apa yang sepi...............
Nak kata bz kat opis dak ....banyakkeja umah dak... banyak assigment QA..dak jugak....sennag kata sumany dak.. tapi yang ya nya aku hilang mood nak berkarya minggu ni.. dah 2 ari aku tutup bilik seni aku.... tapi siang tadi sebelum lunch time ...dlm jam 10 aku chau dr opis saje pi jalan2 melawat supplier.... samapi rawang gitu.. apa lagi konpom2 lunch free.. layan ..balik  aku melilau seksyen 18, haaa jumpa ni ... gunting paper..yang macam bentuk ...bila gunting paper edge dia cantik la...cam gini:
cantik kan... aku pun tak tau pasai pa aku beli gunting ni dan apa tujuan nak guna gunting ni....  aku tengok je.. berkenan ...aku belasah..layannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn. Jgn sampi umah en roslan nampak udha le... kena la  aku nanti....

Monday, October 12, 2009

Old jeans -> mini skirt 4 girl

xtvt mengemsa tetap d lakuakn seperti biasa bila tiba weekend...  jumpa satu jeans yag dah x pakai lai ..so aku potonn kasi pendek ... haaaa kaki yh di potong tu aku gunakan untuk percmabahn idea aku kali ini :

jeans yg d potong


alatan yg d perlukan

nak senang 3 kuntum bunga & daun dari felt ..

susuan ikut sedap aku jer... kenapa daun putih ..sebba kau x de felt ijau


dah siap susun & pinkan..apa lagi..jon jaet



siap bunga ..jaet la getah untuk pinggang ...daaaaaaaaaa siap

maaf ye x de model kali ni ..

1st trial - Buttercup Bag


Stok kain yang ada : tringin lak nat uat beg ..jom serach free pattern ..
and i found this : buttercup bag


no harm try kan.. jom tgk perjalannya...

br siap buat lining
finally - ada jugak rupa bentuk nya ... tapi tali dier mcm  pendek skit... hiasan butang tu pun mcm x bape menarik...butang tu je yang aku ada..layannnnnnnnnnnnnn


dah siap buttercup tu.. ntah la hangin apa tah badan aku ghajin lak nak buat tote beg ni...
aku buat 2 poket kat dlm ...


akhirnya begini la rupanya...
alamak gambo yag ade tali x snap  pulak.. dha malas nak on camera .. next N3 laaa...

Cuci Mata



Felt cloth collection


Daisy Flowers Cute Butterfly : Request by LEEYA Daisy & Butterflu together Another Phone Case... trial Blue Head Band.. bebe QhseefPin @ Brooch ..red & blue flowersback portion : pin Another Elephant hai clip Elephant Hair Clip Model Daisy Model Butterfly modelHead band model

Wednesday, October 7, 2009

Craft Blog

Haaaa.. tetiba mood nak buat 5s untuk gambar2 hasil kraf tangan aku selama ini.. ahh dah banyk ye.. terfikir nak buyatkan ruangan untuk semua tu... kena merajin diri untuk membligging kan diri le ni... tapi tak sure dr mana nak mulakan..isyaallah aku akan mulakan dlm masa terdekat...

break time nanti nak siapkan clip rambut Fenny pas tu nak cuba sktech rupa bentuk wajah craft blog yang bakal aku ketengahkan.. hehehehhe hopefully by nextweek leh sipa ..itupun kalau this weekend aku lapang... tungggu ya semua untuk lihat koleksi seni jari kreatif aku............

Sunday, October 4, 2009

open house...open house & open house .... Qaseeh

Weekend jer sure ada open house... namun aku mmg x der mood langsung ssejak 2 menjak ni.. memeng aku tak layan langsung.., nak open ke close ke.. uat le... mmg moody tahap gaban.... tapi kenapa????



Sedar tak sdar hampir sebulan aku x menatap wajah Qaseeh.. Ha kega rasanya bila Qaseeh didepan mata. Tapi kini lain pulak permasalahannya.. aku masih mencari2 siapa nak jadi baby sitter ni.. nakhantaq nursery pasti 1001 kebimbangan .... penin2..



Aku tiada pilihan lain nak tak nak hantor jugak leee kat MaKtok.. alahai Qaseeh..


ABih bab Qaseeh ni..... aku dok harap le sesangt.....Semoga permohonan akunak further study akan diluluskan dlm masa terdekat.. teruja bila bakal bergelar pelajar walaupun dah agak meningkat umuq.. hheeeeeheee.. janji suka .. aku ghindu bangat nak ust assigment tengah2 malam..... nak ussung buku ngan tote bag cotton sana sini...... layannnnnn


emmmm... dah 11 lebih..ngantok.. daaa..ntah apa N3 ni....