Friday, April 17, 2009

Kudus Sinarmu - SN

Usah ditanya di hamparan mana
Tika terlena melata berkelana
Sesayup angkasa pun pergi
Selembah turuni
Di mana berdiri
Mata tutup tak berhati

Bagai bahtera kemudi diuji
Garis tertentang imbanglah haluannya
Berulang renung lapis langit
Nipisnya ragaku
Bukalah kelopak kudus sinarmu
Dia kekasih kasihnya memutih
Dia tercinta hadirnya tiap tika

Luhurnya teguh paut hati berkata
Sanubari idam pelukannya
Bagai bertemu rahsia
Penawar gelita
Hadir dalam damai titis... siramnya
Sinar kealpaan bak pelangi
Indah penuh warna
Dusta noda mataJika selaut cinta
Tulislah kalimatnya
Pastikan surut
Meski selaut jua

Serlah cendala jiwa
Insankan seharusnya
Jaharkan syahdu
Detik sesaat itu
Bagai satu cerita
Tafsirlah sebaliknya
Cuba mencari makna
Apakah hakikatnya..............

Kesilapanku Keegoanmu - Siti Nurhaliza

Besar kesilapanku besar lagi kesilapanmu
Hampa yang kau rasakan hampa lagi perasaanku
Kau cuba menyatakan aku
Menbuat kesilapan
Yang tak mungkin kau maafkan lagi
Ku tak mungkin kau perlu di sisi
Besar kesalahanku besar lagi keegoanmu
Berkali ku beri alasan berkali-kali kau menolaknya
Kau ingin ku menyatakan
Diri ini bagai lilin
Dan terbakar oleh perbuatanmu
Suasana sepi kini menambahkan bening
Di dalam hatiku

Mengadil silapmu biar di jiwamu aku telah tiada
Di waktu begini diusik kenangan silam
Yang bertandangLalu ku biarkanIa menabahkan hati ini
Kekasihku cukup engkau buat ku begini
Luka ini usah engkau berdarahkan kembali
Aku masih cinta padamuAku masih setia padamu
Kembalilah engkau padaku seperti dahulu
Di dalam rindu ku menangis
Di dalam kalbu ku terasa
Teringatmu di kala derita
Yang memisahkan kita
Di dalam sedu ku berseru
Yang terukir di dalam hatiku
Kekasih bukalah pintu
Untuk sekali ini
Aku cinta kepadamu

Seminggu tanpa sewing & cooking job

Last week bizzy ngan semianr .. then balik ofis mcm tak cukup tangan.. kat rumah banyak hal yang tak mengizinkan aku menyentuh kerja2... sewing,, cooking & baking.. hari ni terasa rindu nak masuk dapur... ligat dok fikir nak masak aper.. esok pagi cadangan awal nak ke PWTC.. Book Fair.. tapi aku rasa macam tak dapat je pagi.. may be kena pi ptg ataupun ahad paggi.. tadika alya buat aktiviti la pulak esok pagi... last minute aku br tau... excelli dia dah inform hubby last week..aku je ketinggalan.. so aku kena cuba curi masa petang esok la....

Thursday, April 9, 2009

Wilayah Ekonomi Pantai Timur

emm almost a week dok menghabiskan masa study tentang ekonomi wilayah pantai timur....
buat market study .. what type of business suitable for that area.. aku more concern on terengganu sejak awal laghi.. x tau kenapa suka sgt Ganu ni....

Antara district yg aku minat >>K.TGanu / Setiu /dungun/kuala berang..... manalah tau kot2 leh sumbanglan sesuatu untuk rakyat sana.....