Monday, December 28, 2009

Ikea & Curve

Subuh2 bangkit pagi ..mandi ... drive g subang perdana ngan anak2 aku... ... Maksu ..Noni...Mira (anak maksu)  & Tikah dah get ready nak soping ari ni... anak aku alya & amira kena tinggal kat uamh Pak Long ...

Dr Subang perdana aku masuk KD.. apa lagi alang2 lalu baik pi IKEA la... masuk parking ...ngam2 depan lift.. best tu.. masuk2 je ikano tu terus terjah tempat feberet la.. POPULAR BOOK STORE...


Sibuk dlm popular

3 jam dlm tu..sian Noni sure bosan giler... nak amik ati Noni nyer pasal kami gi makan kat Curve dulu ...
mai tgk apa kami makan.... sebelum tu..kami makan kat sini ...



Little Penang Kafe


aku makan Penang Lam Mee



Amira order ... Yam Mee



Tikah - Home Style Fried Rice
Maksu - Char Koe Tiew
Noni - Set Nasi


Amira - try pakai chop stick... ok la sekali try dah terror...



Dah selesai makan... argggggggggggggg buat2 tak perasan kenyang.... Maksu tukang bayar,.. buat2 tak nampak.. tapi ok la lum seratus .... makan mee jee yeee RM 94.70.. mekacih Mak su noh... bulan depan mai lagi.....
dah kenyang baru la beh jalan2...jom tgk mana lagi kami pi...

masa nak melangkah ke IKEA tu ...smepat la lagi masuk Aussino ..


berkenan ni... kena letak dlm wishlist 2010 ...kena beli ni



ni punnak jugak ni...sebab teko dia comey ..



dah puas cuci mata dlm Aussino tgk plak pokok x-mas ni.....



aku berkenan nak haiwan ni tapi dah tua nak naik ....segan aku paksa tikah naik...

akhirnya masuk jugak kami dlm gudang ikea tu... jom tgk aksi dlm sana pulak ..



cuba jangan tak cuba..



sesekali massuk.. tido je la ...



ni je yaang aku beli..pyssal bead & sarang dia... tu pun telan 45 hinggit jugak... maksu je borong sakan...
Pkl 7.00 baru kuar.... Noni ajak pi SOGO pulak...

kat sogo aku dah tak bermaya nak snap photo...ralit soping .... maksu rembat handbag ...aku abih ratus jugak beli kain baju kat anak2 aku.....





Sunday, December 27, 2009

Pyssla Bead

Pyssla @ perler beads...  jom tgk cam nak nak buat... aku letak simple nye contoh je..
bahan2...

ni la psyyla bead tu.. ada acuan @ sarang dia ,.. tapi aku lupa nak snap gambo...  tp ada bila aku susun nanti..


susun la apa jua bentuk ikut idea snirik... acuan ada segi 4 /bulat @ lain2 la....


aku buat bulat ni ..simple... selepas siap susun atas sarang@acuan dia..


 
pas tu kena iron ...nak lekatkan satu sama lain.... dah  sejuk keluarkan dr acuan.. so ni la result nye.. aklau nak jadikan subang masukkan penyakut dia...kalau nak jadikan keychain masukkan kan je gelung keycahin tu.. simple je kan.. slamat mencuba...

Mak yang lebih2...

Khamis 24 December 2009... tak tau pasai pa aku semangat giler nak balik ari ni.. may be sebab esok cuti kot.. long weekend gitu minggu ni .... 5.30 terpacak aku depan pintu keluar... terus amik anak2 aku kat nursery... pukoi 6 terpacak depan rumah... alamak aiiii kunci rumah x dak la plak..... bahana ni...

 tepon ubby dai kat salak tinggi lagi ...lum abih keja.. mampuih apa nak buat ni... apa lgi kami 3 orang perempuan merayau2 shah alam.. tersasar perjalanan ke sek 13.. ada fun fair la wei.. apa lagi menyinggah la kami.... semua game kami main.... tapi aku rasa mcm aku je yg lebih2 main nya... jom layan gambaq mak yang over ni:


mula2 naik ntah apa nama dia.. yg pusing2 tu ...alya sengih lagi... masih kat bawah... ak tau apa jadi sat lagi..alya tu gayat tu...


alya dah mula susah ati skit sebab dah naik tinggi skit .... kuat je tangan genggam handle tu.... mak plak syok lebih ....


dah kat atas awang - awangan..... syok la pulak... lama tak main benda gini...



adik mula masuk pelukan... masing2 gayat bila dok kat atas....

dah pening semua dah masing2 turun main benda simple la pulak... mak dok tengok ja....



pas dah puas main2 ni..kami gi tgk gerai jualan pulak.... mak syok tgk buang orkid ni... nak rembat tapi parking jauh x dak orga nak tolong angkat..so tgk je la...




adik plak syok tgk rabbit ni :




dah puas tgk arnab kami gi melawat kambing2 pulak... wakahahhh adik nangis kuat giler takut tgk kambing... sian anak aku sorang nni..takut kambing...


anak rusa.....


kuda



bila masing2 dah penat... kami singgah makan kat gerai situ... pekena kropok lekor & mee sup....
dah kenyang ...gerak nak balik... dlm nak balik tu adik nampak benda ni... anak aku panggil GASING TERBANG...


Adik minat color hijau...


akak minat color merah...

sebijik RM 8..... tapi masih jimat mlm ni aku abih sekitar RM 60 je... tapi puas main....
balik umah je... dah dekat pkl 10 mlm.. ubbby daru je samapi katanya... mandi & kami pun zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

Thursday, December 24, 2009

Pool

Huhu... lama rasanya kaki aku ni tak cecah air kat akuatik Shah Alam. ni.. petang sabtu lepas ..sin gak  ngan anak2 aku sayik dok tanya je.. bila nak gi ... aku layan la diroang .. sib baik cuaca cantik je.. x panas sagat.. samaia sana dlm 3.15ptg gitu .. just nice.. nak masuk pukul 6 takut hujan plak ptg2 .. tak pe la akak & adik.. janji ibu bawak main pool ye... sian Qaseeh gak tak leh ikut.. Qaseeh mandi kolam ikan ye ngan Mak Tok & Tok Wan....



Yok yok errr je diorang ni bawak pelampung bebanyak... alih2 camak kat darat ni.. huhuhuhu...

Rubber Stamp

Dek penyakit aku yg memanjang je demam minggu ni.. rehat kat opis aku malaih nak kuar cari makan.. so aku layan buat benda ni...

Rubber stamp.. tadi aku request seketoi pemdam.. so cik purchasing turun hantar... mekacih ye... pas tu pinjam blade/cutter ngan QC aku.. pas tu aku print out pattern aku  nak... maka aku ada semua ni :

ni la bahan- bahan yang di perlukan untuk kerja keras tgn aku kali ni....
ingat ye sebelum memulakan keja2 ukir mengukir ni.. sila la lukis patern yg hangpa nak ye.. mcm aku ni aku print nama aku je pas tu tekapkan kar pemadam tu ...



Dah tekap & lekat pattern yg di sukai,.. boleh la memulakn kerja2 ukir ni...
hati2 dalam perjalanan.... sabor naaa..


Ha dah siap ... bleh la menege "test"


haa.. ginila hasil nya.. kalau ada senget ke.. apa ke.. bego2 la ye,,,,


hasil yg aku dapat dlm masa 15 minit ..lebih kurang


okies... selamat mencuba pada sesap yg nak try tu ye.....
GOOD LUCK....

Wednesday, December 16, 2009

CINTA VS CITA2

setiap insan menginginkan cinta,,namun begitu, mereka juga mempunyai cita2 yg harus direalisasikan.Tidak salah jika bercinta mengikut batas yg ditetapkan.Namun begitu, adakah cinta @ cita2 yg harus diutamakan??..setiap insan pasti akan keliru utk memilih antara 2 perkara yg dianggap penting begini.

Banyak org bercinta kerana ingin membahagikan kasih sayang kpd insan lain. Banyak org juga bercinta kerana merasakan diri mereka sudah layak bergelar pasangan sejoli. Namun begitu, apakah fungsi cinta sebenarnya??..cinta menjadi pengikat kasih kepada 2 insan yg saling memerlukan.Dengan cinta juga, maka akan lahirlah sebuah keluarga yg bahagia.

Bagaimana pula dengan cita2??..banyak org yg membuang cita2 kerana cinta.Banyak org juga yg membuang cinta kerana cita2.Insan yg mementingkan pendidikan dan mempunyai prinsip teguh pasti akan mengutamakan cita2.Hal ini demikian kerana mereka sentiasa mempunyai pandangan yg positif utk terus maju dan bersaing dgn dunia luar. Cinta dpt dikejar jika sudah pergi, dan jodoh itu tidak ke mana2 jika sudah ditakdirkan. Walau bagaimanapun,adakah cita2 akan sentiasa menunggu kita dgn cinta??..jwpannya tidak bukan??..


Hargailah masa skrng utk mencapai cita2 yg diidamkan kerana sesungguhnya masa itu tidak pernah menunggu sesiapa.Gapailah cita2 utk mencapai cinta yang akan datang,,sesungguhnya cita2 boleh digunakan utk mencari cinta tetapi cinta tidak semestinya berjaya menggapai cita2..


untuk menyelami cinta dan cita2.. anggap dahulu cinta itu derita dan
cita2 itu cahaya, sebelum mendekati erti cinta, mengertilah dahulu erti cita2,,
dan sebelum mengenal cinta.kenallah dahulu erti cita2.


perginya masa & cita2 tak mungkin dapat dipanggil semula.........

Tuesday, December 15, 2009

Itty Bitty Dress Vs Tote Beg


Last weekend sempat jaet this itty bitty dress ni untuk anak dara la dolce ameera.... xcelli beli kain ni nak buat beg tapi mood berubah secara tiba2... so jadi la menda ni.... operasi bermula jam 2 petang dan berakhir jam 4 ptg gitu..lebey kurang laaaa...