Monday, November 3, 2008

Bukan senanG nak SenanG

TuLisan cina yang tertera ini membawa maksud "BEKERJA KERAS" atau "BERUSAHA".

Ianya merupakan perkataan keramat yang mendorong peniaga cina berjaya dalam perniagaan.


MamEE KaRi LeTuP


Nak belek buku punya pasal.. aku kelaparan & kebuluran .Nasib baik ada stock percuma mawi ni dalam drawer... Mamee + Coke + Air Suam.. Kombinasi terbaik bila kelaparan... tapi rasa mmg cukup sedap ....
Dah abih ... tapi aku masih lapar... arghhh
LapaRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR...
Boleh kurus ke aku kalau hari - hari luch macam ni?

Kerja Kuat UntuK KeJaYaan

Emmm .... Lunch tadi nak makan kat Asiari SACC... sampai jeee.. MPH buat sale... terus cancel pasal makan terus masuk MPH belek buku.. jumpa buku ni .. page by page disleek... terus beli & balik office.
Balik je kat opis sibuk dok baca buku ni.. tup - tup sedar tak sedar dah jam 3 ...tea break.. makan maggi jap.. lapar..
Sambil - sambil belek camera baru try la snap buku yang aku beli tadi..
Siap tahu ada sedikit ilmu dari buku ini yang boleh dijadikan panduan & pedoman....