Thursday, November 20, 2008

Omicron


Apa benda ni?????
Sajer snap..terpikat .. relay testing equipment..
Aku hari ni kena tekanan darah rendah,.... penin & sakit kepala..

Friday, November 14, 2008

ORGANIC BABY DIAPERS


Lebih kurang sebulan buat sourcing , Finally hubby keasyangan ku jumpa jugak barang yang di cari. ORAGNIC BABY DIAPERS. Esok mungkin sample sampai kat mini opis hubby..... anak aku pasti jadi bahan x-periment lagi..
ORIGIN: GERMANY
PRICE : RM 30/BAG of 40pcs
Not bad...harga leh tahan....

Thursday, November 13, 2008

No 1...No..2

ALEIYA AKMA & AMEIYRA AKMA





Speaker KFC


Pi keluaqkan duit yg tak berapa banyak dah kat EON bank ngan blurblur20022002... singgah beli jambu .. balik mcm biasa laaa..kencing2 datang.. nak kutahan takut tembus.....

Dr pagi kak Nor macam berbulu- bulu nagn aku dok teka - teki pasal aku pegnent ke tak..... siap soh aku sumpah - sumpah.... sowi aaa Ah Nor takut sumpah makan diri....

Thursday, November 6, 2008

5S Activity


ArGGhhhhhhhhhhhhhhh..... kemarin meeting seharian ..buat aku tak terjawab soalan - soalan dari director yang sepatutnya tak perlu aku jawab kot.....

Semua soalan yang keluar tak terjangkan dik kepala otak aku ni. Tertekan jugak bila difikirkan bebanan kerja yang aku tanggung ni .... tapi +ve thinking loh... nak wat cam ner... kerja dan kerja.....

Hari ni aku buat 5s untuk laptop aku ni.... dah slow giler dah... jumpa fpto sebelah ni.... teringat album kat rumah..apa lah keadaan dia yeee. mlm nanti kalau ada kesempatan leh kemaskan album gambar tu pulak..

Macam - macam khazanah aku jumpa dalam laptop aku ni...... kalah muzium & arkib negara...

Monday, November 3, 2008

Bukan senanG nak SenanG

TuLisan cina yang tertera ini membawa maksud "BEKERJA KERAS" atau "BERUSAHA".

Ianya merupakan perkataan keramat yang mendorong peniaga cina berjaya dalam perniagaan.


MamEE KaRi LeTuP


Nak belek buku punya pasal.. aku kelaparan & kebuluran .Nasib baik ada stock percuma mawi ni dalam drawer... Mamee + Coke + Air Suam.. Kombinasi terbaik bila kelaparan... tapi rasa mmg cukup sedap ....
Dah abih ... tapi aku masih lapar... arghhh
LapaRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR...
Boleh kurus ke aku kalau hari - hari luch macam ni?

Kerja Kuat UntuK KeJaYaan

Emmm .... Lunch tadi nak makan kat Asiari SACC... sampai jeee.. MPH buat sale... terus cancel pasal makan terus masuk MPH belek buku.. jumpa buku ni .. page by page disleek... terus beli & balik office.
Balik je kat opis sibuk dok baca buku ni.. tup - tup sedar tak sedar dah jam 3 ...tea break.. makan maggi jap.. lapar..
Sambil - sambil belek camera baru try la snap buku yang aku beli tadi..
Siap tahu ada sedikit ilmu dari buku ini yang boleh dijadikan panduan & pedoman....

Friday, October 24, 2008

Mengapa Bosan????


Tak de motif penulisan hari ni....
Asyik menatap muka bebudak ni....

Thursday, October 23, 2008

Kaki Siapa


Emmm.... comel tengok kaki sikecik.. macam nak beranak ramai-ramai....
Sorang-sorang kat dalam office ni ... sambil mencrai risalah tenatng pasar malam...
Kenapa ramai kata pasar malam ni "Low Standard"???.... padahal auntie aku mewah hidup ngan pasal malam. Seminggu 3 kali je berniaga. Income aku pasti memuaskan ...kalau tak cam ne nak pakai continental car.. dah tu dok teres lak tu kat KL ni...
Hubby selalu ajak pergi niaga pasar malam.. niaga weekend ajer.... tapi apa yang nak aku dagangkan... Hubby sokmo kata air kelapa lemon & tau fu fa aku aku besh.... boleh ke nak jual?? laku ker??? 1001 soalan dalam kepala.... semua resipi yang beh - beh tu aku amik kat sini http://myresipi.com/ pas tu aku modified...
Kalau la kaki kecik diatas akan mengikuti jejak kaki si besar... maka.. akan terjadilah......................

Wednesday, October 22, 2008

Perasaan


Ntah kenapa aku rasa tiba-tiba hati kosong selepas 4 hari bercuti... sabtu aku sibuk buat persiapan open house... Isnin hantar hubby ke hospital... selasa pun sama tapi tugas lebih berat kerana terpaksa menjenjeng dua orang junior kesayangan ku... Akma besar sejak mlm sibuk mintak kebenaran aku nak temankan baba kehospital...sian aku tengok beriya jeee.... tup2 baby sitter emergency... so bawak je la...



Ya Alalh panjangkanlah usia insan kesayangan aku ni... macam mana aku nak berdiri seorang diri.... untuk anak- anak.... mampu kah aku...... Semoga dia cepat sembuh....
Apapun ... hidup perlu diteruskan....

dan.... Malam nanti kalau berkesempatan nak bawak sikecil pilih basikal.... sakit telinga aku dengar dia menangis mintak basikal cam kakak.... nanti mama belika ye Meera....